Stål- och Verkstadsindustrin är en bransch under konstant utveckling, där nya material och tekniker ständigt tillkommer. 

 

Kom ihåg att även din mest komplicerade svetsmaskin inte är bättre än den gasblandning som du använder. Här kommer våra fyra tips för att optimera din MIG-/MAG-svetsning:

 

MAG-SVETSNING I SVART STÅL MED MASSIV SVETSTRÅD

  • Ersätt argonmix - 82% argon och 18% CO2 med argonmix - 92% argon och 8% CO2, så får du mindre spray och lägre värme i väggtjocklekar upp till 8 mm. På så sätt minskar du mängden påfyllningsmaterial som går förlorat i sprutan och får dessutom mindre deformationer i din konstruktion. Väggtjocklekar som är tunnare än 15 mm behöver inte den extra värme som argonblandning - 82% argon och 18% CO2 ger.

 

  • Byt ut argonblandning - 92% argon och 8% CO2 till argonblandning - 88% argon, 6% CO2 och 6% O2, så får du en bättre svetsgeometri och lägre spraybågström. På så vis får du en mindre ryggstödsyta under din svetsning, vilket säkerställer större hållfasthet runt svetsen och mindre nötning. Den lägre spraybågsströmmen bidrar till en lägre värmetillförsel och därmed också till mindre deformationer.

 

MIG-SVETSNING I ROSTFRITT STÅL MED MASSIV SVETSTRÅD

  • Ersätt argonmix – 98 % argon och 2 % CO2 med argonmix – 68 % argon, 30 % helium och 2 % CO2, så säkrar du högre värme under din svetsning. På så sätt får du inte bara möjlighet att höja din svetshastighet, utan även möjligheten att svetsa i tjockare material. 

 

  • Byt ut argonmix – 98 % argon och 2 % CO2 till argonmix – 98 % argon och 2 % O2 för att sänka din spraybågström och eliminera din koltillförsel. Detta är framförallt en fördel om du svetsar i tunnare material där deformation är ett konstant problem. Dessutom får du en optimal korrosionsbeständighet på grund av den icke existerande koltillförseln, vilket är intressant för dig som svetsar i ELC-stål.

 

Hör av dig till oss på Strandmöllen om du har frågor eller vill veta mer om vilka gaser som passar just dig och dina behov!