Pladsansvarlige på Strandmøllen Kristian

LÄR KÄNNA TORBEN
PRODUKTIONS-
MEDARBETARE


Torben arbetar som produktionsmedarbetare hos Strandmöllen i Ljungby. 

VAD FICK DIG ATT SÖKA JOBB HOS STRANDMÖLLEN?

I början av 2000-talet jobbade jag med att fylla gasflaskor hos ett gasbolag i Danmark. I samband med att det bolaget lades ner kom en annons ut om att jobba som fyllare hos Strandmöllen i Danmark, och jag blev direkt intresserad. Jag blev kallad till Strandmöllens huvudkontor i Klampenborg på intervju och fem minuter in i intervjun så blev jag erbjuden jobbet. Driftledaren frågade när jag kunde börja och jag föreslog på direkten. Måndagen efter var jag igång. 

I Klampenborg så fyllde jag nitrogen, oxygen och andra gaser. Efter cirka ett halvår så blev jag uppkallad av Strandmöllen-koncernens VD som frågade om jag ville börja jobba några dagar i veckan på ett bolag som Strandmöllen köpt i Sverige. Scangas, som bolaget hette då, var beläget i Malmö och jag tackade ja direkt. Till att börja med var jag där en dag i veckan, efter en tid blev det två dagar, sen tre dagar och efter ett halvår blev det på heltid. Resten är historia. 


HUR SER EN TYPISK DAG UT?

Min arbetsdag börjar klockan sex på morgonen då jag startar oxygen-, nitrogen- och argonpumparna och gör den första fyllningen för dagen. Klockan åtta kommer min kollega som också jobbar med att fylla flaskor och då börjar vi med att sortera flaskor i ett par timmar. 

När det är färdigt så brukar ramperna vara klara för den andra fyllningen. Då ska flaskorna stängas, kopplingar skruvas av, flaskorna ska batchas, scannas och rullas i korgar för att sedan flyttas till min kollega som jobbar med att förbereda flaskorna för leverans i hallen bredvid. Vi fyller alla tomma flaskor och paket som kommit ifrån våra kunder som vill ha påfyllning, kör fram alla korgar på sorteringsrampen och förbereder för dagen därpå. Klockan halv tre är min dag slut och jag rör mig hemåt.

Jag är dessutom huvudskyddsombud och har koll på arbetsmiljöfrågor. 


VAD ÄR DET BÄSTA MED DIN ROLL?

I och med att jag har varit med ifrån början, redan innan vi var etablerade med en luftgasfabrik i Ljungby, så har jag bra koll på hur allt fungerar och så vidare. Jag har en stor flexibilitet och kan själv bestämma mycket kring mina arbetstider och hur vi lägger upp dagarna i fyllningshallen. 


HUR SKULLE DU BESKRIVA KULTUREN PÅ STRANDMÖLLEN?

Vi har en bra stämning, väldigt familjärt. Vi kommer bra överens allihopa. När vi etablerade luftgasfabriken i Ljungby bodde jag och våran dåvarande VD i ett hus som står i anslutning till tomten där fabriken står idag. Det var en rolig tid, vi var ett litet gäng som började bygga Strandmöllen i Ljungby från grunden. Det är en speciell Strandmöllen-anda inom bolaget, speciellt mellan oss som har varit med från början.