TIG-svejsning hvor argon bruges som beskyttelsesgas

LÄR KÄNNA COSMIN
CHAUFFÖR


Cosmin arbetar som chaufför hos Strandmöllen i Ljungby. 

VAD FICK DIG ATT SÖKA JOBB HOS STRANDMÖLLEN?

En av mina kompisar jobbade som chaufför på Strandmöllen och när han berättade att de sökte en till chaufför blev jag intresserad direkt. På tidigare arbetsplatser har jag kört allt från timmerbil till fjärrtransport och grusbil, men jag har aldrig kört flaskor eller tankbil innan så det lät som en spännande och rolig utmaning! 

När jag kom till Strandmöllen för att presentera mig så fick jag frågan om jag kunde hoppa in samma eftermiddag. Efter en vecka hade jag lärt känna alla och allt fungerade fantastiskt, och så har det fortsatt i sex år! 


HUR SER EN TYPISK ARBETSDAG UT?

Dagen börjar runt halv sex när jag kommer in till jobbet. Jag tar en liten runda på anläggningen, lastar min lastbil och planerar min rutt. Vi har inte fasta rutter utan får tilldelade geografiska områden så att vi själva kan planera rutten vi vill göra inom det området. Jag har extremt mycket frihet och är glad varje dag när jag kommer till jobbet, det är en härlig känsla. 


VAD ÄR DET BÄSTA MED DIN ROLL?

Att köra tankbil är det roligaste som finns, jag har testat alla typer av lastbilar och alla typer av gods men att köra tankbil och flytande slår allt. Jag får betalt för att göra det jag älskar mest! För mig är det inte ett jobb utan mer som en hobby som ger mig mat på bordet och betalar för mina andra fritidsintressen.

Dessutom ges jag möjligheten att få jobba i en organisation som jag upplever som väldigt familjär och personlig. Vi är ett litet bolag där alla kan varandras namn och där vi alla känner varandra. Mina åsikter tas alltid i beaktning och jag får ofta frågan om hur jag mår. Det betyder mycket för mig.

Jag ser mig som en del av Strandmöllen, där jag alltid får uppskattning och ett personligt bemötande. Det är en ny upplevelse för mig, jag har aldrig varit med om det på tidigare arbetsplatser. Vi har väldigt bra stämning mellan oss chaufförer och pratar ofta och mycket med varandra, vi är som en liten familj. 


HUR SKULLE DU BESKRIVA KULTUREN PÅ STRANDMÖLLEN?

Det är den bästa arbetsplatsen jag har haft, för mig är Strandmöllen som en liten familj där vi alla hjälper varandra så mycket vi kan. Jag kan inte tänka mig att jobba någon annan stans, jag ska jobba här tills jag går i pension. Jag lämnar inte frivilligt. 


Mina kollegor är alltid väldigt hjälpsamma, både professionellt och personligen. Samtidigt skojar vi aldrig när det gäller jobb eller säkerhet, det är väldigt viktigt. Det finns regler som måste följas, våra kunder och våra produkter är jätteviktiga. När kunderna är nöjda är vi nöjda. 
 

2021