LASERSVETSNING

 - i konstruktionsstål, rostfritt stål, järn,
koppar, aluminium och silver.

 

RENHETEN SPELAR EN VIKTIG ROLL

Lasersvetsning är en automatisk process där man inom industrin oftast använder en av fyra laser-typer:

  • CO2-laser
  • Fiber-laser
  • Diod-laser
  • Nd:YAG-laser

Gasernas renhet är avgärande för laserns livslängd och inte minst för dess produktivitet, så det ställs stora krav på gasernas renhet. Dom vanligaste gaserna som används vid lasersvetsning är koldioxid, nitrogen eller helium, som kan användasantingen i ren form eller i en blandning med kolmonoxid eller oxygen.

För att säkra minimalt innehåll av kritiska orenheter, så som vatten och kolhybrider, analyserar vi alla våra gasflaskor. 

Vi analyserer i den forbindelse hver eneste gasflaske nøje for kritiske urenheder som fx vand (H2O) og carbonhydrider (CnHm) for at sikre et minimalt indhold. På såsätt säkerställer vi att det itne finns några föroreningar som bidrar till destabiliseringen av laserns energiurladdning och försämringen av laserns uteffekt.

 

FÖRDELAR MED LASERSVETSNING

Den största fördelen med lasersvetsning är att du praktiskt taget inte har några begränsningar för hur tjocka eller tunna material du kan svetsa i. Detta beror på den koncentrerade värmetillförseln i den smala laserstrålen, vilket bidrar till djup inträngning i ditt material, samt att lasersvetsning har minimal påverkan på resten av materialet. Samtidigt minskar det ditt behov av efterbehandling avsevärt.

Lasersvetsningen hjälper också till att säkerställa en jämn kvalitet och låter dig uppnå en hög svetshastighet, vilket naturligtvis minimerar din svetstid och ökar därför din produktivitet.

GASKONCEPT

VILL DU VETA MER OM HUR VI KAN HJÄLPA DIG MED JUST DINA BEHOV?

BOKA ETT MÖTE