Oxygen flasker set ovenfra TIG-svejsning

VAD ÄR
TIG-SVETSNING?


TIG-svetsning är en universiell svetsmetod som står för Tungsten Inert Gas, där du använder en inaktiv skyddsgas för att förhindra luften från att få kontakt med materialet du svetsar i. Tjockleken på materialet varierar oftast mellan 0,3 mm till 10mm. 

HUR FUNGERAR
TIG-SVETSNING?


Vid den här typen av svetsning används en wolfram-elektrod som skapar en elektrisk ljusbåge mellan elektroden och svetsmaterialet, vilket skyddas av den inaktiva gasen. Wolfram-elektroden har en smältpunkt på cirka 3000 grader och smälter därför inte i ljusbågen, i motsats till vid MIG- och MAG-svetsning.

VAD ÄR FÖRDELARNA
MED TIG-SVETSNING?
 

Det finns många fördelar med TIG-svets. Metoden säkrar en exakt och inte minst stark svetsning med minimalt med stänk, renare svetslinje och en finare yta. Samtidigt har du full översikt över ditt material under svetsningen, vilket naturligtvis bidrar till större precision och enhetlighet.  

Køb Mini Bertha - argon

BESTÄLL MINI BERTHA ARGON
- FÖR DIG SOM ÄR PÅ SPRÅNG

 

  • Smidig 8-litersflaska med 300 bar

  • Inklusive KVIK TOP® med integrerad regulator, snabbkoppling och skyddskåpa

GAS OCH GASBLANDNINGAR TIL TIG-SVETSNING

GASKONCEPT

VILL DU OCKSÅ
SPARA TID?


Det tar cirka 12 minuter att byta ut en tom standardflaska utan regulator, vilket påverkar din effektivitet. Vad sägs om att prova en KVIK TOP ®-flaska?

KVIK TOP ® har en smidig snabbkoppling och hela 300 bar, för att din effektiva svetstid ska bli längre och antalet flaskbyten minskas.

KONTAKT VORES GASKONSULENT

VI HJÄLPER DIG OM DU
HAR NÅGRA FRÅGOR

 

Behöver du råd kring vilken gas som är mest lämpad för din verksamhet och dina behov?

Hos Strandmöllen får du ärlig rådgivning som utgår ifrån just dina förutsättningar. Vi erbjuder lämpliga och kostnadseffektiva lösningar med kunden i fokus.