MA-PACKNING

- för exempelvis färdiga sallader, frukt,
bakverk, ost och processat kött.

Visste du att du kan förlänga matens hållbarhet och försäljningstid genom att minimera din konsumtion av kemiska konserveringsmedel? Det enda som krävs är att du packar maten i en modifierad atmosfär (MA).

Den modifierade atmosfären består av en eller flera gaser som hämmar tillväxten av aeroba och anaeroba mikroorganismer samt bakterier. Genom att använda gas säkerställer du på så sätt att dina livsmedel behåller ett aptitretande utseende och en frisk smak hela försäljningsperioden. Vilka gaser behövs för just dina livsmedel?

 

INGA STANDARDLÖSNINGAR

Koldioxid och nitrogen är de vanligaste gaserna som används för att skapa en gynnsam miljö för dina livsmedel, antingen tillsammans eller var för sig. 

Gaserna har följande egenskaper:

  • Syre begränsar tillväxten av anaeroba mikroorganismer och bibehåller därför matens färskhet, vilket gör den idealisk för färska livsmedel, så som malet nötkött.

  • Koldioxid hämmar mikrobiell tillväxt, bidrar till att bibehålla matens vätskehalt och används till exempelvis hårda ostar, färsk pasta och i läsk.

  • Kväve minskar tillväxten av aeroba mikroorganismer och är därför lämplig för torra livsmedel så som torr saltfisk, torkad frukt, te och kryddor.

 

Alla livsmedel är unika, kontakta våra säljare för att hitta en lösning som skapar bästa möjliga förutsättningar för just dina livsmedel! 

 

VILKEN BLANDNING ÄR
RÄTT FÖR DIG?

Ofta krävs en kombination av två eller flera
gaser för att skapa de mest optimala förhållandena
för dina livsmedel och dess hållbarhet.

Blandningen beror bland annat på livsmedlets
vatteninnehåll, pH-värde och syrekänslighet.

GASER OCH BLANDNINGAR TIL
MA-PACKNING

GASKONCEPT