Nitrogen flasker MA-pakket mad

MA-PACKNING
AV LIVSMEDEL


Visste du att du kan förlänga matens hållbarhet och försäljningstid genom att minimera din konsumtion av kemiska konserveringsmedel? Det enda som krävs är att du packar maten i en modifierad atmosfär (MA).
 

Den modifierade atmosfären består av en eller flera gaser som hämmar tillväxten av aeroba och anaeroba mikroorganismer samt bakterier. Genom att använda gas säkerställer du på så sätt att dina livsmedel behåller ett aptitretande utseende och en frisk smak hela försäljningsperioden. Vilka gaser behövs för just dina livsmedel?

INGA
STANDARDLÖSNINGAR

Koldioxid och nitrogen är de vanligaste gaserna som används för att skapa en gynnsam miljö för dina livsmedel, antingen tillsammans eller var för sig. 

GASERNA HAR
FÖLJANDE EGENSKAPER
 

  • Syre begränsar tillväxten av anaeroba mikroorganismer och bibehåller därför matens färskhet, vilket gör den idealisk för färska livsmedel, så som malet nötkött.
     
  • Koldioxid hämmar mikrobiell tillväxt, bidrar till att bibehålla matens vätskehalt och används till exempelvis hårda ostar, färsk pasta och i läsk.
     
  • Kväve minskar tillväxten av aeroba mikroorganismer och är därför lämplig för torra livsmedel så som torr saltfisk, torkad frukt, te och kryddor.

 

Alla livsmedel är unika, kontakta våra säljare för att hitta en lösning som skapar bästa möjliga förutsättningar för just dina livsmedel! 

VILKEN BLANDNING
ÄR RÄTT FÖR DIG?


Ofta krävs en kombination av två eller flera gaser för att skapa de mest optimala förhållandena för dina livsmedel och dess hållbarhet.

Blandningen beror bland annat på livsmedlets vatteninnehåll, pH-värde och syrekänslighet. 

Kontakta oss och få mer infomation.

GASER OCH BLANDNINGAR TILL MA-PACKNING

GASKONCEPT

KONTAKT VORES GASKONSULENT

VI HJÄLPER DIG OM DU
HAR NÅGRA FRÅGOR

Behöver du råd kring vilken gas som är mest lämpad för din verksamhet och dina behov?

Hos Strandmöllen får du ärlig rådgivning som utgår ifrån just dina förutsättningar. Vi erbjuder lämpliga och kostnadseffektiva lösningar med kunden i fokus.