LASERSKÄRNING

- i aluminium, stål, metall, trä, titan och akryl

VARFÖR LASERSKÄRNING?

Laserskärning är en populär skärmetod eftersom den har hög noggrannhet och skärkvalitet i en mängd olika material, så som stål och metall med varierande tjocklek. 

Vid laserskärning förstärks laserns stråle med hjälp av en lins. Därefter träffas materialets yta med så pass hög värme att materialet trängs igenom och antingen smälter eller avdunstar. Strålen följer sedan det valda mönstret och separerar materialet. 

Jämfört med gasskärning är det alltså endast en specifik del av materialet som påverkas av skärprocessen, medan resten av ytan påverkas minimalt. 

 

VILKA ÄR FÖRDELARNA?

Den höga noggrannheten med låg risk för deformation samt den höga skärkvaliteten med minimalt med slagg är uppenbara fördelar med laserskärning. Dessutom kan du uppnå fler fördelar beroende på förhållandet mellan din skärgas och ditt material. 

De vanligaste lasergaserna är oxygen (syre) och nitrogen (kväve), som båda har många fördelaktiga egenskaper. Oxygen säkerställer hög skärhastighet och är perfekt för laserskärning i stål eftersom gasen är aktiv och frigör mer energi, till skillnad från laserskärning med nitrogen som är perfekt för exempelvis aluminium. Med nitrogen får du nämligen oxidfria snitt och hög korrosionsbestämdhet.

 

SKÄRGASER

LASERGASER

GASKONCEPT

VI HJÄLPER DIG OM DU HAR NÅGRA FRÅGOR