Acetylen flasker med orange filter Gassvejsning eller autogensvejsning

KORT OM
GASSVETSNING


Gassvetsning är en flexibel svetsmetod där två sorters gas används, acetylen och oxygen. När gaserna antänds startar en förbränning som skapar en effektiv svetslåga.

Förbränningen skyddar svetsens smältbad och tillför värme, som du enkelt kan justera genom att vrida upp eller ner gastillförseln. 

 

DEN FLEXIBLA
SVETSMETODEN


Eftersom gassvetsning är en långsammare process får du inte samma produktivitet med gassvetsning som med till exempel MIG- eller MAG-svetsning. Däremot har metoden en betydande fördel, nämligen flexibiliteten. 

Flexibiliteten innebär först och främst att du kan få en koncentrerad svetslåga där du själv kan reglera gastillförseln efter behov. Samtidigt innebär det att du enkelt kan uppnå det mest optimala skyddet av ditt material för samtliga svetsuppgifter. 

Dessutom finns det inget behov av att investera i avancerad och dyr utrustning, eftersom du kan svetsa i de allra flesta metaller även med enkel utrustning. 

Mini Bertha svejse- og skæresæt

MINI BERTHA
SKÄR- OCH SVETSSATS

 

Smidig när du är på resande fot. Du får:
 

 • Munstycken
   
 • Brännare 
   
 • Flaskkärra 
   
 • Skärinsats 
   
 • 2 bakslagsskydd 
   
 • 5 meter dubbelslang 
   
 • 8-liters Mini Bertha oxygen-flaska 
   
 • 5-liters Mini Bertha acetylen-flaska.

MINIMERAR SPILLTID, EXTRA INKÖP
OCH PROBLEM


Mini Bertha® är en av våra lättviktsflaskor för dig som vill ha en flaska som är lätt att rulla, lyfta och ta med i bilen när du åker mellan dina svetsuppdrag. Oxygenflaskan har ett tryck på 300 bar, skyddskåpor, integrerad reduktionsventil och snabbkoppling. Varför göra arbetsdagen svårare än du behöver? 

 

GASER TILL GASSVETSNING

GASKONCEPT

KONTAKT VORES GASKONSULENT

VI HJÄLPER DIG OM DU
HAR NÅGRA FRÅGOR


Behöver du råd kring vilken gas som är mest lämpad för din verksamhet och dina behov?

Hos Strandmöllen får du ärlig rådgivning som utgår ifrån just dina förutsättningar. Vi erbjuder lämpliga och kostnadseffektiva lösningar med kunden i fokus.