LÄR KÄNNA ANDREAS

- Processingenjör.

VAD FICK DIG ATT SÖKA JOBB HOS STRANDMÖLLEN?

Jag jobbade tidigare på en stor koncern och när jag hörde om rollen som processingenjör på Strandmöllen lockades jag av småskaligheten och flexibiliteten det innebär att jobba på ett mindre bolag. Det fanns många fördelar med att vara en del av en stor organisation men jag lockades av variationen och flexibiliteten som Strandmöllen erbjöd.

Mitt första intryck av rollen som processingenjör var att rollen kändes rätt fri och att det var en spännande utmaning att få skapa en mall för hur jag själv ville att rollen skulle se ut. Det var inspirerande att få vara med och strukturera och forma upplägg och rutiner.

Redan dag ett steg jag direkt ut i verkligheten och jag fick känslan av att kunna bidra med något från start. Det var en skön känsla av att vara uppskattad med en gång. 

 

HUR SER EN TYPISK ARBETSDAG UT?

Min främsta uppgift är att ha en övergripande koll på den tekniska biten på vår produktionsanläggning där vi producerar våra gaser. När jag kommer in på morgonen har jag ofta min dag ganska utstakad men jag är också väldigt flexibel utifall något problem uppstår och jag måste rycka in och hjälpa till att hitta en lösning. Det är precis den variationen som jag gillar, att få kombinera proaktivt analytiskt arbete med problemlösning och att vara del i att hitta lösningar på situationer som kan uppstå. 

Exempelvis kan det vara så att blixten slagit ut våra system i vår produktionsanläggning en morgon när vi kommer till jobbet. Då är det min uppgift att hitta en lösning för hur vi ska komma på banan igen genom att hitta den felande länken i systemen.

Jag har daglig kontakt med vår driftspersonal ute i ”verkligheten”, vilket är enormt viktigt för att hela tiden hålla mig uppdaterad i min roll. Jag har även tät kontakt med den tekniska avdelningen på koncern-nivå i Danmark. 

 

VAD ÄR DET BÄSTA MED DIN ROLL?

Precis som det beskrevs i anställningsannonsen så har jobbet en stor dos av frihet under ansvar. Jag uppskattar verkligen flexibiliteten som ges med möjlighet att påverka mitt eget schema och att jobba hemifrån. För mig som pendlar är det grymt att kunna arbeta hemifrån vid behov.

 

HUR SKULLE DU BESKRIVA KULTUREN PÅ STRANDMÖLLEN?

Kulturen är familjär, vi är lite som en stor familj där alla hjälper alla. Dom olika avdelningarna kan ibland kännas som lite olika världar, men vi hjälps alltid åt vid behov. På grund av att vi är ett mindre bolag så är det ibland snabba vändningar, vilket gör jobbet omväxlande och kul. 

2021