Långsiktighet ger ett lyckat samarbete

Sedan 10-år tillbaka har Strandmöllen levererat gas till Wabeno – som är Strandmöllens allra första tankkund.

Wabeno arbetar i tunnplåtsbranschen och bearbetar plåt till allt från VVS och bygg, till butiksinredning och belysning. Strandmöllen tog kontakt med Wabeno på Subcontractor redan hösten 2005. Det Falkenbergsbaserade företaget hade då redan en gasleverantör men var ändå nyfiken på att höra vad Strandmöllen hade att säga.

- Där var inte så stor konkurrens bland gasaktörerna tidigare och det kändes spännande och behövligt med en ny leverantör på marknaden, berättar Kent Bertilsson, VD på Wabeno.

Wabeno har både tank, XL-paket och flaskor. Till lasergas används en nitrogentank samt 2 XL-paket med oxygen. Utöver det har man cirka 20 cylindrar med argonmix (18% koldioxid) och ren argon som används till svetsning. Dessutom köper Wabeno även gasol till deras truck.

Aldrig saknat gas
Produktionen är hjärtat av organisationen och gas och plåt är Wabenos viktigaste komponenter.

- Det fungerar väldigt bra. Vi arbetar 2-skift och det är väldigt viktigt att gasen alltid finns där. Vi har aldrig saknat gas, det flyter på utan att vi behöver lägga något krut på det – precis som det ska vara.

- Det är smidigt att komma i kontakt med kundservice som alltid är hjälpsamma och ringer innan om det skulle vara någon ändring. Vi mailar in vår beställning på flaskorna medan tanken läses av maskinellt.

Egna chaufförer är en fördel
Strandmöllen har egna chaufförer som kör ut gas till sina kunder.

- Strandmöllens chaufför, Joel, känner till hur vi vill ha det. Vi har leverans varje torsdag och det har fungerat klockrent, han sköter det själv.

Hållbar utveckling
Eftersom Wabeno har varit en trogen kund under många år har Kent sett Strandmöllens utveckling.

-Egentligen är det ingenting som har förändrats för vår produktion eftersom servicen varit jättebra hela tiden och gasen alltid funnits där.

- Den stora skillnaden är givetvis att turbilen tidigare körde från Ejby i Danmark och nu har ni en nybyggd luftgasfabrik i Ljungby. Det ger oss en trygghet att ha fabriken närmare och skulle ett driftstopp inträffa så vet vi att ni har leveranssäkerhet.


Tack för 10 år!

Wabenos VD, Kent Bertilson, till höger och Strandmöllens marknadschef, Patrik Ripa, till vänster. Bilden togs i samband med Subcontractor 2015 - samma plats och samma herrar som signerade avtalet för 10 år sedan.